ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ- ERGA OMNES (ΜΕΡΟΣ 1)

Posted: Δεκέμβριος 23, 2011 by ΛΥΣΙΑΣ in Πολιτικά

…Πάντα προυπήρχε η αίσθηση ότι η ζωή ξεκινά από την στιγμή που γεννιέται ένα παιδί, πλέον η ζωή δεν είναι από εκεί που θεωρούμε αλλά από εκεί που μεγαλώσαμε. Η ζωή αυτή ξεκινά όταν οι αισθήσεις μας δραστηριοποιήθηκαν μπροστά σε τόσους ανθρώπους που πάντα μας αναγνώρισαν σαν παιδί και όχι σαν άνθρωπο.

Μεγαλώσαμε σε μια γειτονιά με ζωή, με όνειρα, με παιχνίδια ενώ όλοι οι άλλοι σχεδίαζαν την «ζωή» τους. Θυμόμαστε στο σχολείο που μας κοιτούσαν από μακριά επειδή ποτέ δεν είμασταν σαν τα άλλα παιδιά. Θυμόμαστε  τα ψεύτικα χαμόγελα τους, μα ποτέ δεν κατάλαβαν ότι και τα δικά μας ψεύτικα ήταν προς αυτούς διότι δεν το άξιζαν! Εμείς γνωρίζαμε πάντα το μεγαλείο της χαράς ενώ αυτοί μάθαιναν αυτά που τους εμφύτευαν. Εμείς μαθαίναμε αυτά που ήταν πράγματι για την ψυχή μας και όχι για κάποιο μέλλον που ήθελαν «αυτοί». Κοιτάμε συνέχεια όλα εκείνα που δεν αποκτήσαμε, εκείνα που ποτέ δεν ζητήσαμε διότι δεν τα είχαμε ανάγκη!

Πολλοί λένε ότι δεν φταίνε τα παιδιά για αυτά που σκέφτονται και ότι δεν είναι στην δύναμη τους να πράξουν κάτι άσχημο (πλέον δεν το πιστεύουμε)!!Εαν όλα ξεκινάνε από την οικογένεια τότε οι οικογένειές σας απέκτησαν μια σαπίλα ή τουλάχιστον την είχαν πάντα και έβγαινε στα παιδιά τους! Εσείς ζηλέψατε την σιωπή μας διότι δεν γνωρίζατε τι σκεφτόμασταν όλα εκείνα τα χρόνια. Σκεφτόμασταν τον δπλανό μας που έσκυβε το κεφάλι του για να μην σας βλέπει, σκεφτόμασταν τους γονείς μας που τόσο δύσκολα «τα έβγαζαν πέρα» για να είμαστε καλά εμείς-αυτή είναι οικογένεια-.Περνούσε απο το μυαλό μας κάθε τι γλυκό για κάποιο κορίτσι που μας άρεσε και όχι χυδαιότητες (είστε χυδαίοι ακόμα και τώρα!).

Ποτέ δεν σταματήσαμε να ονειρευόμαστε γι’ αυτόν τον κόσμο, είμαστε τελικά πιο άνθρωποι απ’ όλους εσάς που κλειστήκατε σε θέματα άνοστα και ανούσια βρισκόμενοι σε ανοιχτούς χώρους με τόσους που το μόνο που σας έδειξαν είναι η απάθεια και εσείς την είχατε τόσο ανάγκη που την αφομοιώσατε στην ζωή σας. Θυμόμαστε τις σκάλες εκείνες που περπατούσατε σαν στρατιώτες όταν τελείωνε το «ωράριο» σας, ΣΑΣ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ!!–Κάθε πρωί το σχολείο μάθαινε την ζωή μέσω εσάς (!) και τώρα πράγματι χαιρόμαστε που ήσασταν εκεί για να μας δείξετε την «ουσία»,να μην γίνουμε ΠΟΤΕ  σαν εσάς, που αγαπάτε τον εαυτό σας ακόμα και με μίσος. Χαιρόσασταν που πηγαίνατε σχολείο διότι μόνο εκεί αποκτούσατε όπως λέγατε «ζωή», έξω από αυτήν είσασταν μόνοι και συνεχίζετε να είστε διότι αυτό τελείωσε!!!!Έτσι για να ξέρετε ,εαν κάποτε αναρωτηθείτε, πάντα είχαμε ζωή και μέσα μας καθώς και μέσα σε αυτήν! Σηκώνατε το δάχτυλό σας και μας δείχνατε για αυτά που φορούσαμε-ξεχάσατε ήδη; Πάντα είμασταν διαφορετικοί, έχουμε αλλα πιστεύω.Τι όμορφα που τα λέγατε(!)…Τρέχατε σε όλο το μήκος μα για σας υπήρχαν όρια (σχολείο) ενώ εμείς τρέχαμε και πετούσαμε σε κόσμους μακρινούς και ανέμους δυνατούς! Είμασταν και είμαστε ελεύθεροι με εναν τρόπο που ΠΟΤΕ δεν θα αποκτήσετε. Μισήσαμε κάθε φορά που καυχηθήκατε για πράγματα που δεν έγιναν ποτέ, είστε τόσο ψεύτες. Θα είστε ΠΑΝΤΑ μόνοι, ποτέ δεν θα μάθετε τον όρο συντροφικότητα.

Κάποια άλλη μέρα χαρήκατε με το «κακό» που έπαθε κάποιος «φίλος» σας και αηδιάσαμε με την σκέψη σας, είδαμε την ψυχρότητα που χρησιμοποιήσατε για να μαζέψετε τόσα άτομα γύρω σας και όταν είδατε ότι δεν μπορούσατε γίνατε ευαίσθητοι ετσι ξαφνικά, γίνατε τυφλοί σε όσα δεν έβλεπαν οι διπλανοί σας. Χαρήκαμε όταν δεν καταλαβαίνατε τι συμβαίνει γύρω σας και ακόμα δεν μπορείτε.  Εμείς είχαμε την επίγνωση οτι πρέπει να «μάθουμε» οχι κατ’ ανάγκην προς ιδίον όφελος  αλλά γι’ αυτόν τον κόσμο που θα έρθει στην ζωή , να μην «εκπέσουν» σε άτομα σαν εσάς-ΚΕΝΑ-!!!Κάποιες από εσάς «ζήλεψαν τα παρίσια», κάποιοι από εσάς δεν αντιληφθήκατε ότι ο κόσμος πια είναι παντού τεκές. Κάποια τσιράκια του «συστήματος» σας ευθύνονται για τα υπερκαταναλωτικά πρότυπα της κοινωνίας ,αυτης της μίζερης και άθλιας πραγματικότητας που κατατρύχει τη χώρα μας που μετά λύπης μας έχει απωλέσει κάθε έννοια αξιοπρέπειας και ηθικών αξιών. Λυπόμαστε για λογαριασμό σας. Κάποιοι έμαθαν από κάποιους ότι τα υλικά αγαθά θα οδηγήσουν στην «Θέωση», κάποιες πουλώντας το κορμί των διείσδυσαν στα κενά από αισθήματα γρανάζια του βρωμοσυστήματος που μας έμαθαν κάποιοι άλλοι να ζούμε και να προσαρμοζόμαστε βάσει αυτού..

Την λέξη ντροπή προφανώς και δεν την έχετε ακούσει ΠΟΤΕ.

Την λέξη αξιοπρέπεια ούτε καν μπορείτε να την προφέρετε.

Την λέξη τιμή αμφιβάλλουμε αν την έχετε δει στα λεξικά ΠΟΤΕ σας.

Την λέξη όμως «σύστημα» την έχετε κάνει διατριβή και μονογραφία στον απεχθέστατο τρόπο ζωής και επαγγελματικής σας ανελίξεως.

Εμείς τη μόνη λέξη που μπορούμε να σας θυμήσουμε είναι η λέξη: ΛΥΠΗΣΗ.

Λυπόμαστε  που το μόνο που μάθατε από μικρά παιδιά είναι να «πατάτε επί πτωμάτων» για να επιβάλλετε αυτό που θέλατε.

Λυπόμαστε  που από μικροί το μόνο που σας έμαθαν είναι να χαίρεστε με το θάνατο του συνανθρώπου σας και να χλευάζετε την διαφορετικότητα που ορθωνόταν απέναντί σας. Διαφορετικότητα που σας οδηγούσε σε εθνικιστικές και ρατσιστικές εξάρσεις..

Λυπόμαστε  που από μικροί είχατε απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας μπροστά στην επικράτηση της αναξιοκρατίας και του νοσηρού σας εγωισμού.

Ντρεπόμεθα  για λογαριασμό σας που χαιρόσασταν όταν ο συνάνθρωπός σας «έπεφτε» και τουναντίον σκυθρωπιάζατε όταν έκανε κάτι προς όφελος των πολλών.

Ντρεπόμεθα  που ΠΟΤΕ σας δεν μπορέσατε να λειτουργήσετε συλλογικά για την κοινωνία αλλά πάντοτε βλακωδώς ατομικιστικά..

Ντρεπόμεθα  που εσείς που καταστρέψατε τις ζωές των ικανών και άξιων ζείτε και αναπνέεται στερώντας τον καθαρό αέρα των νέων γενεών που έπονται.

Ντρεπόμεθα  που στο βωμό των συμφερόντων σας θυσιάσατε πανάξια άτομα.

Εν τέλει Ντρεπόμεθα που ζείτε και αναπνέετε αλλά….

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΠΟΙΑ -ΛΙΓΑ- ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΒΡΩΜΟΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ (ERGA OMNES)!!!

Advertisements
Σχόλια
  1. Ο/Η mahasivrati λέει:

    αναρωτιεμαι γιατί μιλάς στο 2ο πληθυντικο πρόσωπο..μιλάς επιθετικά και έντονα για μία κατάσταση που λίγο ως πολύ όλοι την έχουμε αναπαράγει γιατί ακριβώς μεγαλώσαμε μέσα σε αυτή μέχρι να μάθουμε να ντρεπόμαστε και να λυπούμαστε.. εναντίων όλων, Όλων λοιπόν

  2. Ο/Η ΛΥΣΙΑΣ λέει:

    Το παρόν άρθρο δεν το έχω συντάξει μόνος μου αλλά από κοινού με έναν πολύ καλό μου φίλο. (Εξ’ ου και το β’ πληθ.)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s