Όλα αυτά που είδε ο Ποιητής: Απελπίζεται και κλαίει και περιγράφει.

Posted: Δεκέμβριος 19, 2011 by ΛΥΣΙΑΣ in Λογοτεχνία

Όλα αυτά είναι ό,τι είδε ο Ποιητής στα έγκατα πάθη της ανθρώπινης φύσης.

Οι νάρκες και τα ναρκωτικά, τα δηλητήρια και τα φαρμάκια που δίνουν και παίρνουν ακατασίγαστα και γεμίζουν τις μέρες και την αγορά των ανθρώπων.

Είναι τα παραπατήματα, οι πλημμέλειες, οι κακουργίες που μας κυκλώνουν άλλοτε σαν σκοτεινές επιφορές και προθέσεις, και άλλοτε σαν άγριοι επιτελεσμοί. Έτσι βλέπει ο Ποιητής το «πολυκέφαλο θρέμμα» που κρύβει μέσα του ο καθένας μας.

Βλέπει και στοχάζεται, και απορεί και τρομάζει. Απελπίζεται και κλαίει και περιγράφει.

Περιγράφει την κτηνωδία και ξεσυνερίζεται την απανθρωπιά. Τα ψεύδη και την υποκρισία να προσκυνιούνται την Κυριακή στους Ναούς. Την χαιρεκακία και τον φθόνο να δικάζουν τους αναίτιους. Την πλάνη και την δεισιδαιμονία καθισμένες στον θρόνο. Ζωγραφίζει την αλαζονεία στα ψηλά και στους εξώστες. Τη φιληδονία να βγαίνει περίπατο με τη μαιμού και τον κόκκινο πρωκτό της. Τον αισχρό εγωισμό, τον κουφόηχο και την φιλαυτία μπροστάρηδες στον δρόμο. Την αμάθεια ,γενική οικονόμο στο σπίτι και στο Βουλευτήριο. Και την προδοσία του ψωμοπάτη. Την ξετσιπωσιά, τη λαιμαργία, τη σιμωνία, την ασωτεία, τους μισερούς, τους κόλακες, τους κίβδηλους, την ακαλαίσθητη αηδία, και ταραχή από νεόπλουτους και «μορφωμένους«.

Πάπες, πατριάρχες, καρδινάλιοι, ηγεμόνες, πρίγκιπες, βασιλιάδες, σύμβουλοι κρατικοί, αξιωματούχοι, έμποροι, καλαμαράδες, διοικητικοί, στρατιώτες, ο απλός κοσμάκης. Όλα συνωθούνται και κατακρούονται, σκούζουν, βρίζονται, βιάζονται, μαχαιρώνονται, γελούν και συνουσιάζονται στο αλκοοολικό πανηγύρι του κόσμου. Καθώς τους «τυλίγει» σαν τεράστιο χταπόδι  η «Νύχτα της Κoλάσεως», με τις ρίζες, τους ιστούς, και τους λώρους ενός πόνου που δεν έχει πέρας.

«Η ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s